Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Rendezvények, ahol a prémium pizzáé a főszerep

A pizza nemcsak Olaszországban, hanem a világ többi országában is kuriózummá nőtte ki magát, aminek az a magyarázata, hogy a nemzetek a saját gasztronómiai hagyományaik figyelembevételével készítik el az eredeti receptet. A pizzasütéssel, pizzaevéssel kapcsolatos rendezvények meglehetősen változatos képet mutatnak, de az biztos, hogy a résztvevőknek mindenhol élményteli szórakozásban lehet részük.

Rendezvények, ahol a prémium pizzáé a főszerep

Pizzasütő, pizzaevő versenyek

Világszerte megrendezésre kerülnek azok a gasztro-események, melyeken bárki megmérettetheti magát. Azok is, akik szívesen merülnek el a kemencés pizza készítésének rejtelmeibe, és azok is, akiket csak a kulináris élvezetek vonzanak a helyszínre. A pizzasütő versenyeken összegyűlnek a hely legjobb pizzásai, hogy speciális receptekkel, ízkombinációkkal kápráztassák el ellenfeleiket, ezzel bebizonyítva, hogy ők a legjobbak. A rendezvényen a séfek szeretettel várják azokat a pizzaimádókat is, akik egy kis kóstoló reményében látogatnak el a helyszínre. A pizzaevő fesztiválok szintén kedvelt események, de ott csak az győzhet, aki be tudja burkolni az extra méretűre készített pizza utolsó morzsáit is.

Pizzasütő világbajnokság

A pizzasütő világbajnokság már egy nagyobb volumenű rendezvény, amin országszerte a legkiválóbb pizzaszakácsok vesznek részt, hogy bebizonyítsák, övék a legistenibb kemencés pizza, és őket illeti a fődíj. A tavaly megrendezésre kerülő versenyen két hazai séf is indult, akik a Pizza in Pala, a Pizza Classica és a gluténmentes prémium kemencés pizza kategóriában is szerencsét próbáltak. A legnagyobb sikert az utóbbiban érték el, ugyanis az előkelő negyedik helyen végeztek. Elmondásuk alapján különleges alapanyagokat használtak fel a pizzák elkészítése során, és többek között útifűmaghéjjal is megbolondították a recepteket.

Címke: Kemencés pizza

Dátum: 2019-06-10