Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Milyen következményekkel jár a foghiány?

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a foghiány mennyi egészségügyi problémát tud okozni. A legtöbben örülnek neki, hogy végre megszabadultak tőle, és ezzel el is van intézve a dolog. Pedig ennél sokkal több figyelmet kellene szentelni a hiányzó fogaknak.

Milyen következményekkel jár a foghiány?

Az implantáció megoldást jelent a foghiányra

Vegyük példának az oldalsó fogak hiányát. Ezek a fogak nagyon fontos feladatot játszanak az étkezés során, hiszen a hiányuk rontja a falatképzés folyamatát. Sokkal több időbe telik megrágni az ételt, így a meglévő fogakra hárul többletmunka, ami szintén azok idő előtti elvesztéséhez vezethet. A hosszasabb rágásnak köszönhetően a rágóizmok is túlterhelődnek, és gyulladás alakulhat ki, ami nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyítható. Az első fogak elvesztése nehézséget okoz a hangok képzésében, és esztétikailag sem szép látvány, nagyban csökkentheti az önbizalmat.

Nem kell aggódni, ha megvan a megfelelő fogászat Győr területén, ahol magabiztosan el tudják végezni a fogpótlásokat. A Dentys szakemberei az orvostechnikában elérhető legmagasabb technológiát alkalmazzák a szakszerű és fájdalommentes kezelések érdekében. Segítségükkel könnyen kezelhető a foghiány, és rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Ma már az implantátumok megbízható orvosi titánból, a fogpótlások pedig cirkón kerámiából vagy fémkerámiából készülhetnek.

A szervezet egy idő után megpróbálja kompenzálni a hiányzó fogakat, és a határoló fogak elmozdulhatnak, ezáltal csökken a rágóerejük és a stabilitásuk is. Mondani sem kell, hogy ezek következtében hamarabb el is veszíthetjük őket. Ezek a problémák megnehezítik a későbbi fogpótlásokat, ezért érdemes a lehető leghamarabb egy megbízható fogászathoz fordulni.

Címke: Fogászat Győr

Dátum: 2019-06-25