Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Játékfejlesztés programozás nélkül?

Sokan félnek megtanulni a programozást, mert azt hiszik, hogy nehéz. Valóban nem túl egyszerű dolog, hiszen rengeteg dologra kell figyelni ahhoz, hogy egy jól működő alkalmazást lehessen készíteni. Ha valaki már megtanulja, akkor nem jelent gondot a dolog, de az elsajátításához szükséges idő akár több év is lehet.

Játékfejlesztés programozás nélkül?

A Google legújabb terméke a Game Builder

A tanulási idő csökkentése érdekében a Google létrehozott egy olyan ingyenes programot, amely segítségével mindenféle programozási ismeret nélkül képesek lehetünk egyszerűbb játékok fejlesztésére. A Windowsra és Mac eszközökre is telepíthető szoftver a Game Builder, amely egyszerűbb kreatív alkotások elkészítésére biztosít lehetőséget. Az online szolgáltatások mellett még ma is szórakoztatóak az asztali játékok, amelyekkel nagyon gyorsan telik az idő, ráadásul sokkal érdekesebbek, ha mi magunk tervezhetjük meg őket. A játékmenet és a parancsok kiadása nagyon felhasználóbarát, a népszerű „fogd és vidd” módszerrel van megoldva, amely nem túl bonyolult, így bárki képes lehet egyedi játékok tervezésére. A Google úgy alkotta meg programját, hogy azzal egy konkrét világ is létrehozható. A felhasználó a világot alkotó elemeket, formákat és a benne lévőket is saját ízlése szerint alakíthatja ki.

Minimális gépigény

  • Operációs rendszer: Windows 7 64 bit
  • Processzor: Core 2 Duo
  • Memória: 4 GB RAM
  • Grafika: DX10 (SM 4.0), 512MB VRAM
  • DirectX: Verzió: 9.0
  • Hálózat: Széles sávú internetkapcsolat
  • Tárhely: 1 GB szabad tárhely

A Game Builder alkalmazás alapvetően szórakozás céljából készült, de a Google szerint mivel tanulásra is alkalmas, magasabb szintre is el lehet vele jutni. Ezzel a programmal egyedül is meg lehet tanulni az algoritmizálás alapjait, ami azért is előnyös, mert kevés a jó programozás tanár, és így játszva lehet megtanulni a programozás alapjait.

Címke: Online szolgáltatások

Dátum: 2019-06-10