Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Ezért érdemes elmenni karriertanácsadásra

A karrierépítés sikeressége érdekében minden követ érdemes megmozgatni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy tapasztalt szakemberhez kell fordulni tanácsért. A karriertanácsadókkal folytatott beszélgetések alkalmával sok mindenre fény derülhet, és az új információk birtokában sokkal eredményesebben lehet leküzdeni a hivatással kapcsolatban felmerülő nehézségeket.

Ezért érdemes elmenni karriertanácsadásra

Kik a karrier coach trénerek?

A coach tréner lényegében a karriertanácsadó, akinek a szakmája szorosan összefügg az életmódtanácsadással. A két terület sok mindenben átfedést mutat, hiszen a sikeres karrier felépítéséhez elengedhetetlen a megfelelő mértékű önismeret. Ha nem vagyunk tisztában az erősségeinkkel, gyengeségeinkkel, akkor kevés esély van arra, hogy rálelünk arra a munkára, amit szívvel-lélekkel tudunk végezni. A coach trénerek között vannak olyan szakemberek is, akik előzőleg sok éven keresztül a HR szakmában dolgoztak, és ennek köszönhetően pontosan tisztában vannak mind a munkáltatók, mind pedig a munkavállalók elvárásaival.

Miben tudnak segíteni?

A karriertanácsadás hallatán egyből a tinédzserkori pályaválasztás jut eszünkbe, ennél azonban sokkal szélesebb körű szolgáltatásról van szó. A coach trénerek segítenek a profi önéletrajzkészítésben, tippeket adnak az állásinterjúhoz, információkkal szolgálnak a munkaerőpiacról. Ugyanakkor abban az esetben is érdemes elbeszélgetni velük, ha úgy érezzük, kiégtünk a munkánkban, és a váltást tervezgetjük, vagy ha vállalkozóként szeretnénk tovább folytatni a szakmánkat. Mivel a sikeres karrierhez vezető út sokszor akadályokon keresztül vezet, ezért a karriertanácsadók lelki támogatást is adnak, függetlenül attól, hogy kiégésről, a work-life balance felbomlásáról vagy időbeosztással kapcsolatos problémákról van-e szó.

Címke: Sikeres karrier

Dátum: 2019-03-28