Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Előzzük meg az érrendszeri betegségeket!

A népesség igen nagy százalékát érintő szív- és érrendszeri betegségek - ide soroljuk az infarktust, agyvérzést is - igen súlyos állapotokat idézhetnek elő, ezért törekedni kell a megelőzésükre. Nagyon fontos például a dohányzás elhagyása, a rendszeres testmozgás, legalább 30 perc naponta, a kevés zsírt, de sok rostot, vitamint tartalmazó étrend, a megfelelő testsúly tartása, a vérnyomás és a koleszterinszint folyamatos ellenőrzése, “kordában tartása”.

Előzzük meg az érrendszeri betegségeket!

Milyen a szívbarát étrend?

Ha kevesebb húst eszünk, kevesebb zsírt használunk főzéskor, sütéskor, teljes kiőrlésű péksüteményeket választunk, annak eredménye hamarosan meglátszik egy érrendszer vizsgálat eredményében, a triglicerid és a koleszterin-érték “jobban fog mutatni”. Sok zöldség és gyümölcs fogyasztása a túlsúly elkerülését is segíti. Még desszerteket, édes fogásokat is lehet úgy készíteni, hogy ne legyenek kalóriabombák, és a szervezet számára fontos anyagokat tartalmazzanak. Az esti étkezésekre különösen figyelni kell, este hat után a szervezet lelassul, a diéta betartása fontosabb. Az alkoholfogyasztás csak mértékletesen megengedett.

Változatos mozgásformák

Apró változtatások a megszokásokban is sokat jelentenek: lépcsőzzünk fel a második emeletre, nem kell liftbe szállni. Gyalogoljunk két buszmegállónyit, szánjunk rá egy negyedórát. Sétáljunk vagy kocogjunk egy fél órát munka után egy szép parkban, stressz ellen is hatásos, a szívünknek és lábunk ereinek is jót tesz, és kalóriát is éget. De egyszerű jógagyakorlatokkal is hozzájárulhatunk a vérnyomásunk rendbentartásához. Jó, ha mindenki választ egy egyéni adottságainak megfelelő állandó “sportot”, legyen az otthoni tornászás, uszodábajárás, népitánc vagy kosarazás a haverokkal.

Címke: Érrendszer vizsgálat

Dátum: 2020-02-13