Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Az apáknak szerepe van az önbizalom kialakulásában?

A legfrissebb kimutatások azt igazolták, hogy a tinédzser lányoknak kiemelten fontos az apjukkal ápolt jó viszony. A legtöbb apa ilyenkor nagyon félti a lányát, ami természetes, de a túlzott féltés sajnos évekre megváltoztathatja egy fiatal lány önbizalmát, és magasabb az esélye annak is, hogy ezáltal rossz társaságba keveredik.

Az apáknak szerepe van az önbizalom kialakulásában?

Hormonok és a szeretet

A témával sok hírportál és amerikai kutató foglalkozott, és hasonló következtetésre jutottak. A kísérletek tini lányokat vizsgáltak és azok hormonváltozásait. Azok a lányok, akik jó kapcsolatot ápoltak az édesapjukkal, sokkal jobban kezelték a stresszhelyzeteket, sőt még a reggeli állapotuk is kiegyensúlyozottabb volt, mint azoknak a lányoknak, akik nem. A rossz apai kapcsolat elősegíti a konfliktushelyzetekben történő beburkolózást, és az ilyen lányok gyakrabban zárkózottak is.

Az apák jó viszonya tehát csökkenti a kamaszlányok szorongását, növeli az önbizalmukat, és általában véve a szociális készségeiket is. Még azt is kimutatták, hogy a lányok párkapcsolati boldogsága és alárendelődése is az apjukkal kapcsolatos jó vagy rossz viszonyra vezethető vissza. Az apai törődés nemcsak az önbizalomban, de az étkezési szokások kialakulásban is nagy szerepet játszik. Fontos, hogy az apák a lehető legtöbb időt töltsék a gyermekeikkel, és főképp figyeljenek oda a lányukkal kialakított viszony ápolására.

A féltés és a féltékenység normális dolog, hiszen akit szeretnünk, azt csak magunknak akarjuk. Meg kell találni azt az arany középutat, ami nem korlátozza a másik felet, de attól még érzi, hogy fontos. A szeretetnek nagy ereje van, és az egészséges önbizalom és a stabil nemi indentitás megvédi a fiatal lányokat attól, hogy bárkinek odaadják magukat.

Címke: Hírportál

Dátum: 2019-05-15