Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Autófényezés javítás szakemberek segítségével

Amikor közúton kisebb baleset történik, például egy koccanás, akkor szerencsés esetben csak a jármű felszíne sérül meg. Ilyenkor minél előbb el kell vinni egy fényezőműhelybe, ahol a szakemberek rendbe hozzák a sérüléseket, karcolásokat, és úgy adják át a gépkocsit a tulajdonosának, mintha a káresemény meg sem történt volna.

Autófényezés javítás szakemberek segítségével

Az előkészítő munkálatok

Ha a megfelelő szakemberekre van bízva a munka, akkor az autófényezés javítás a karosszériaelem előkészítésével kezdődik. Először is alaposan megvizsgálják, hogy egyáltalán érdemes-e foglalkozni a feljavítással, vagy esetleg a pótlás jobb megoldás lenne. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy az elem javíthatatlan, vagy a korrekció gazdasági szempontból túl sok időt, energiát és anyagot igényelne, akkor inkább a karosszéria csere mellett döntenek. Ha viszont kivitelezhető a költséghatékony javítás, akkor az alapozással folytatódik a munka. Az előkészítés során egy vékony kittréteget kennek a felületre, majd hagyják, hogy alaposan megszáradjon, ezt követően pedig kézzel vagy géppel szintbe csiszolják.

Színkeverés és autófényezés

Az autófényezés javítás egyik legfontosabb lépése a tökéletes szín kikeverése. Ha csak egy fél árnyalatot is eltér a kevert szín az eredetitől, az bizony szemet szúr. A színkeveréskor a szakemberek a gépkocsi színkódját veszik alapul, vagy pedig egy színskála alapján határozzák meg a tökéletes árnyalatot. Ezt követően egy (vagy akár több) próbafújást csinálnak, hogy leellenőrizzék, megfelelő lesz-e a végeredmény.

Az autófényezés speciális kialakítású hőkamrában történik. A szakemberek vízbázisú festéket és ún. szórásos technológiát alkalmaznak a munkavégzés során. A festéket több rétegben viszik fel a karosszériaelemre, majd hagyják, hogy megszáradjon és kihűljön. Ezt követően már csak az elemek összeszerelése, és a gépjárműre való visszahelyezése van hátra.

Címke: Autófényezés javítás

Dátum: 2020-02-21