Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Sok a papírmunka a vállalkozásban?

Nagyon sok magyarországi kis- és középvállalkozás még mindig papír alapon írja a számláit, postán tölti az idejét és nagyon sok papírt használ, amikor számtalan modern eszköz létezik már a gyorsabb munkavégzésre. Cikkünkben összeszedtünk néhány hasznos tanácsot.

Sok a papírmunka a vállalkozásban?

Hasznos tanácsok vállalkozóknak

Sokan idegenkednek a modern megoldásoktól, és bele sem gondolnak, hogy mennyi időt és pénzt spórolhatnának meg. A digitális vállalkozások sokkal gyorsabbak és a hibalehetőségek is jóval kevesebbek. Nagyon sok vállalkozói blog foglalkozik rendszeresen a dologgal, de nincs meg a kellő áttörés. Aki még nem, vagy csak részlegesen váltott, annak érdemes elgondolkodni az alábbi tanácsokon:

Felejtsük el a papír alapú hagyományos számlákat. Nem kell feltétlenül súlyos pénzeket fizetni a számlázóprogramért, hiszen a szamlazz.hu ingyenesen biztosít egy remek lehetőséget. Bármennyi papír alapú PDF számla kiállítható, és még a könyvelőnek sem kell külön szólni, hiszen ő is hozzáférhet a rendszerhez. Innentől a postaköltség is spórolható, hiszen a számlát elegendő e-mailben továbbítani az ügyfeleknek.

A papírfecnik helyett érdemes bárhonnan elérhető Google dokumentumokat használni, amit bárkivel megoszthatunk, és akár egyidejűleg is nyomon követhető a közös munka.

Aki rendszeresen utazik, és tárgyalásokat vezet le, javasolt egy táblagép beszerzése, amin akár a hagyományos határidőnaplók helyett elektronikus naplót vezethet. A táblagépen kényelmesen olvashatja az üzeneteket, és a Google dokumentumokhoz is bármikor hozzáférhet. Ma már elég kedvező áron lehet venni ilyen eszközkét.

Az alkalmazottak telefonjait is érdemes a legmodernebb okostelefonokra cserélni, hiszen a kommunikáció is jóval olcsóbb és gyorsabb lehet.

Címke: Vállalkozói blog

Dátum: 2019-03-08