Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Mire kell figyelni az esküvői menünél?

Esküvőre készülve egyik fontos átgondolnivalója a párnak, hogyan is képzelik el a szertartás utáni összejövetelt. Több eshetőséget is figyelembe kell venni. Először is, hogy mekkora létszámmal szeretnének közös időt eltölteni. Másodszor, hogyan képzelték el az ünnepi vacsorát.

Mire kell figyelni az esküvői menünél?

Létszám

Döntésnél át kell gondolni, hogy csak családi körben töltenék el a vacsorát, ebédet vagy az egész násznépet vendégelnék meg. Ennek átbeszélése sokban befolyásolja az esküvői menü összeállítását. Kis létszámnál könnyebben kivitelezhető a többfogásos étkezés, nagyobb létszám esetén lehet, hogy inkább svédasztalos vagy hidegtálas megoldást választ a jegyespár. A vendégek száma és a lakodalom jellege esetén esetleg egy éjféli székelykáposztát is tálaltat az ifjú pár.

Helyszín

Sokban befolyásolja a létszámon túl, hogy milyen helyszínre esik a pár választása. Sok helyen bekorlátozzák, hogy vagy csak a helyi vagy az őáltaluk ajánlott beszállítóval dolgoznak csak együtt. Általában megadott menüik vannak, s abból tud választani a pár olyat, ami az elképzeléseik szerint való. Aztán a hely és a létszám, illetve az összejövetel milyensége (ülős vagy táncos mulatság) adottságai adják, hogy mi az előnyös esküvői menü.

Tálalás

Az elképzelések nagyon sokfélék szoktak lenni. A háromfogásos vacsora sok helyen előfordul, de egyre divatosabb a svédasztalos tálalás vagy a hidegtálas önkiszolgálás is. Az utóbbi kettő ideális esküvői menü lehet egy táncos, játékosabb, mozgalmas lakodalmon. A többfogásos étkezés egy nyugodtabb esküvő, társaság kedvence lehet. Külön figyelmet kell fordítani a mai világban a különböző diéták és allergiák jelenlétére is, tehát mindenképpen figyelmet kell fordítani azokra a vendégekre, akik a fenti okok valamelyike miatt nem ehetnek bármit.

Mindezek átgondolása után az a legfontosabb, hogy a pár olyan esküvői menüt válasszon ki, ami hozzájuk a legközelebb áll, a nagy nap forgatókönyvéhez a legjobban passzol és hogy a választás és minden szempont figyelembevétele után jól érezzék magukat a saját lakodalmukon.

Címke: Esküvői menü

Dátum: 2019-08-23