Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Ki ne ismerne egy jó szőke nős viccet?

Biztosan sokan ismernek szőke nős vicceket, és sokan mesélik is őket. Garantáltan kevesen gondolják magukat a szőke nők helyébe, és nem is sejtik, honnan erednek ezek a poénok. Cikkünkben ennek jártunk utána egy kicsit.

Ki ne ismerne egy jó szőke nős viccet?

A szőke nős viccek eredete

Nem meglepő, hogy ez is az ókori Rómáig vezethető vissza, ahol a germán rabszolgák hajából készített parókák nagyon sokat értek. Akkoriban sokkal hamarabb kialakult a prostituáltak körében ez a hajszín, de később a magasabb rangú római nők is igyekeztek szőke hajszínt varázsolni maguknak. A későbbiekben a szőke nők jobban mutattak a filmekben, és a modern kori nőideál is a szőke hajszín felé húzott. Tehát egyfajta irigység is lapul a szőke nős viccek mögött, hiszen sokan álcázták magukat a haj befestésével gazdagabbnak, jobb módúnak, okosabbnak, mint amik valójában voltak. Egy idő után megbélyegezték a szőke nőket, és így alakultak ki ezek a viccek. Ha abban az időben más hajszín lett volna a rang szimbóluma, most róluk szólnának ezek a poénok.

Hogyan viszonyulnak hozzá a férfiak?

A kimutatások szerint a legtöbb férfi szőke nővel álmodja meg a jövőjét, de a gyakorlatban mégis a barna hajú nők kapnak fontosabb szerepet. A nők haja minden szülés után egy árnyalatot sötétedik, ezért is lehet vonzó a barna szín a tudatalattiban, hiszen valahol a termékenységgel kapcsolható össze.

A természetes szőke az evolúció egy anomáliája, ugyanis brit tudósok szerint az észak-európai természetesen szőke nők így tűntek ki a társaik közül a jégkorszak végén, és így könnyebben fel tudták hívni a megmaradt férfiak figyelmét a veszélyes tundrákon, és a hajszín biztosította nekik a túlélést, mellesleg a férfiak oda voltak a szőke hajukért.

Aki szeretne nagyon jó szőke nős vicceket olvasni, látogasson el a vicc24.hu weboldalra, és olvassa el a csokorba gyűjtött poénokat. Természetesen nem csak ilyen, hanem sok más témában is olvashatóak viccek a weboldalon.

Címke: Szőke nős viccek

Dátum: 2019-05-24