Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

Célpontban a gamerek?

A híres Kaspersky vírusirtó gyártó cég bejelentette, hogy nemrégiben népszerű videojátékok másolataiba rejtették a hackerek a rosszindulatú kódjaikat, kihasználva a játékok iránti egyre nagyobb keresletet. Az elmúlt egy évben 930.000 felhasználót értek ilyen támadások, és ezek harmada mindössze három játékra összpontosult.

Célpontban a gamerek?

A digitális szórakozás sincs biztonságban

A legtöbb gamer magazin bejelentette a hírt, és kérte a játékosokat, hogy óvatosak legyenek a játékok beszerzését illetően. Fontos, hogy telepítés előtt ellenőrizni kell a játékok tisztaságát és kerülni kell az illegális és kalóz másolatokat. A fertőzött fájlok nagy gondot okozhatnak azoknak, akik óvatlanul feltelepítik őket.

A legveszélyesebb másolt játék a Minecraft, ami 310.000 felhasználót fertőzött meg. Második helyen a GTA V. áll, amin át 112.000 felhasználó esett áldozatul. Harmadik helyen pedig a Sims 4. része szerepel, amin keresztül 105.000 játékost támadtak meg. Sajnos ma az emberek kevésbé éberek, magas az internet iránti bizalom. Mindent elhisznek, amit ott olvasnak, és mindent letöltenek, amit csak lehetséges. Sajnos az ilyen hiszékeny embereket szemelik ki a hackerek, és fertőzik meg őket, és általuk az áldozatok ismeretségi körét is. Ha meg sem fordul a fejükben, hogy évek óta szórakozásra használt programjaikon keresztül támadhatnak meg minket, akkor a támadóknak nem kell különleges eszközöket használni ahhoz, hogy célba érjenek.

Néhány jó tanács a csalások elkerülésére:

  • Játékokat csak hiteles forrásból érdemes beszerezni.
  • Nem szabad SSL nélküli weboldalakon keresztül letölteni a videojátékokat.
  • Kerülni kell a gyanús linkekre történő kattintást, nem szabad bedőlni az álhíreknek.
  • Érdemes megbízható vírusvédelmet alkalmazni az ilyen támadások ellen.

Címke: Gamer magazin

Dátum: 2019-05-27