Prémium linkek, prémium ügyfeleknek!
Prémium szolgáltatások kedvező áron!

A Minecraft játékkal csökkenthető a programozó hiány?

A Microsoft úgy gondolja, hogy az egyre jobban növekvő programozó hiány megoldására az lenne a jó megoldás, ha már elég kis korban megszerettetnék a gyerekekkel a programozást. Nemrégiben adták a népszerű Minecraft játék új bővítményét, amelynek egyértelmű célja a gyerekek játékos oktatása.

A Minecraft játékkal csökkenthető a programozó hiány?

Sajnos kevés a jó programozó

Nem csak a hazai cégek küszködnek emberhiánnyal, ez a jelenség világszinten is tapasztalható. Jól mutatja ezt, hogy a Microsoft cégóriás is elkezdett foglalkozni a feladattal. Sajnos a legtöbb informatikai cég nem rendelkezik megfelelő kapacitással ahhoz, hogy ki tudja szolgálni az egyre nagyobb ütemben jelentkező igényeket. Nincsenek megbízható üzleti partnerek, nincsenek alvállalkozók, sőt alkalmazottak sem. Ezt a gondot sürgősen meg kell oldani, hiszen ha ez így megy tovább, nem lesznek programozók. Ma már mindent a gépek csinálnak az emberek helyett, de programozni magukat még nem tudják. A probléma megoldásához vissza kell menni a gyökerekhez, és ott kell elhinteni az új remény magvait.

A Microsoft szerint a gyerekek a megoldás kulcsa. A Minecraft Education Edition programmal a gyerekek játszva tanulhatják meg a programozás alapjait, és már több hazai iskola is bevezette az órarendszerűen oktatott tantárgyai közé. A Microsoft 690 milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg a játékot és fejlesztette tovább egy oktatási bővítménnyel. Ezzel tehát a világszerte népszerű játékon belül lehet olyan feladatokat elvégezni, amelyekkel szórakoztató módon sajátítják el a gyerekek – és akár a felnőttek is – a programozást.

A törekvés teljesen jó, és a Google-nek is vannak hasonló világmegváltó ötletei. Ha már ezek a nagy cégek is azon dolgoznak, hogy több programozó legyen, akkor valóban érezhető a helyzet súlyossága.

Címke: Üzleti partnerek

Dátum: 2019-05-29